Mekin kannatamme Mirjaa!

 

Mirja kuuluu siihen tärkeään joukkoon poliittisia vaikuttajia, joka ymmärtää kuinka paljon teknologia muokkaa maailmaamme – myös kunnissa. Mirjan ihmislähtöinen näkökulma ja palvelumuotoilutausta näkyvät nyt Vihreiden valtakunnallisessa tietopoliittisessa ohjelmassa, jonka valmistelussa hän oli mukana.

Hyvällä tietopolitiikalla voimme tarttua digitalisaation mahdollisuuksiin ja samalla välttää karikot ja lieveilmiöt. Kukapa ei haluaisi, että Helsingin digipalvelut toimisivat entistäkin saumattomammin ihmisten arjessa.

Äänestän Mirjaa, jotta teknologian mahdollisuuksia ymmärtävä, mutta kuitenkin kiihkottomasti asiaan suhtautuva (lue ’ei digiuskovainen’) näkökulma vahvistuu Helsingin valtuustossa.

Antti 'Jogi' Poikola

Digivaikuttaja ja Vihreiden tietoyhteiskuntatyöryhmän puheenjohtaja

Politiikassa keskustelu kärjistyy usein kahden ääripään välille. Leikataanko palveluista vai nostetaanko veroja? Esimerkiksi tähän kysymykseen olisi kolmaskin vaihtoehto: suunnitellaan ja toteutetaan palveluita niin, että ne samaan aikaan sekä palvelevat käyttäjiään paremmin, että säästävät yhteisiä varojamme. Samalla tavoin tiukka ilmastopolitiikka ei ole vastakkain yritysmyönteisyyden kanssa.

Työssään palvelumuotolijana Mirja on tottunut ajattelemaan asioiden eri puolia. Palveluita tehdään aina käyttäjilleen, mutta samaan aikaan niiden on oltava arkielämässä toteutettavissa. Ihmisiä eivät auta hienot palvelut, joita kukaan ei käytä – toisaalta pienilläkin asioilla voi olla iso merkitys lopputuloksen kannalta.

Äänestän Mirjaa, koska hän osaa ajatella samaan aikaan ihmistä ja isoa kuvaa. Helsingin valtuusto todellakin tarvitsee Mirjan osaamista!

Hanna Harjula

Mirjan kampanjatiimin jäsen ja helsinkiläisen markkinointitoimiston COO (Kuva: Anniina Keiskander)

Opin tuntemaan Mirjan työskennellessämme yhdessä Vihreiden tietoyhteiskuntatyöryhmässä tietopolitiikan parissa. Mirja toi tietopoliittisen ohjelman valmisteluun vankkaa osaamistaan palvelumuotoilun ja digitalisaation parissa, ja on tarmokas, paneutuva ja tietoon ratkaisunsa perustava ihminen.

Kuitenkin kaikessa Mirjalle tulee ihminen ensin – niin politiikassa kuin digitalisaatiossakin. Kaupan päälle Mirja on ihmisenä huumorintajuinen ja erilaisten ihmisten kanssa helposti toimeen tuleva sekä yhteistyökykyinen ja ratkaisukeskeinen – näitä ominaisuuksia tarvitaan päättäjältä.

Voin erittäin lämpimästi suositella Mirjaa ehdokkaaksesi, jos etsit ihmislähtöistä ja ihmiskeskeistä kuntapäättäjää, jolle todellakin kuntalainen tulee aina ensin.

Mira Isomäki

Tampereen Vihreiden puheeenjohtaja, Vihreiden puoluevaltuuskunnan jäsen

Mirja on käytännönläheinen vaikuttaja, laajasti yleissivistynyt humanisti ja ihminen, jonka kanssa on aina hauska juoda kuppi kahvia. Mirja on tasa-arvon, koulutuksen, kulttuurin, pyöräilyn ja sujuvan arjen puolustaja. Arvostan suuresti hänen taitoaan havainnoida arkea Helsingissä ja keksiä ratkaisuita, miten asiat toimisivat paremmin.

Tutustuin Mirjaan opiskelijapolitiikassa ja opiskelijajärjestöissä, jossa hänen aktiivisuutensa sekä taitonsa neuvotella ja tehdä yhteistyötä tulivat jo tuolloin tutuiksi. Helsingin asioista päättämään tarvitaan ihmisiä, jotka osaavat katsoa asioita monelta kannalta ja juuri sellainen ihminen Mirja on!

Hanna Hannus

Erityisavustaja ja vihreä aktiivi