Mirja

Olen helsinkiläinen 36-vuotias palvelumuotoilija ja filosofian maisteri. Haluan kaupunginvaltuustoon rakentamaan inhimillistä ja empaattista Helsinkiä, jossa kaupungin ilot ja palvelut ovat kaikkien saavutettavissa. Unelmieni Helsinki on ihmislähtöinen, luonnonläheinen ja ylpeä omasta historiastaan. Se houkuttelee asukkaita vaikuttamaan ja toteuttamaan unelmiaan, kiinnostaa kansainvälisesti ja toimii suunnannäyttäjänä.

Olen syntynyt Espoossa ja muutin Helsinkiin kymmenen vuotta sitten. Olen opiskellut historiaa ja johtamista Helsingin yliopistossa 2004–2010. Löysin vaikuttamisen sekä politiikan ja siihen liittyvät kompromissit Eteläsuomalaisen osakunnan ja Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan aktiivina, silloin puoluepoliittisesti sitoutumattomana. Vapaa-ajallani harrastan luonnossa liikkumista, musiikkia, lukemista ja puutarhanhoitoa parvekkeella ja palstalla.

Olen laajasti kiinnostunut erilaisista ilmiöistä ja erityisesti minua sytyttää halu ymmärtää ihmisiä, heidän ajattelu- ja toimintatapojaan sekä näihin vaikuttavia laajempia kaaria. Olen työskennellyt valmistuttuani ensin yliopistomaailmassa palveluita ja sidosryhmätyötä kehittämässä. Muutama vuosi sitten siirryin IT-alalle, jossa teen nyt työtä palvelumuotoilijana digitaalisen terveydenhuollon parissa.

Työni ydin on tarkastella uusia kehitettäviä digitaalisia palveluita, ratkaisuja ja toimintamalleja ihmisten, kuten asiakkaiden tai käyttäjien, ei teknologian näkökulmasta. Pääsen työssäni vaikuttamaan siihen, että uudet digitaaliset palvelut vastaavat oikeita ihmisten tarpeita. Olen kuitenkin havahtunut siihen, että tämä kapea näkökulma ei vielä riitä, vaan asiakas- ja käyttäjälähtöisten palveluiden lisäksi on syytä tavoitella koko yhteiskunnan ihmislähtöisyyttä, jotta yhteiskunta pystyy vastaamaan aikamme suuriin haasteisiin. Olen uskaltautunut vuosien mietinnän jälkeen kuuntelemaan tarvettani vaikuttaa isoihin ja samalla arkea läheisiin asioihin myös muualla kuin työssäni. Siksi lähdin ehdolle kaupunginvaltuustoon.

Valitsin puolueekseni viisi vuotta sitten Vihreät, koska olen tasa-arvoa kannattava feministi ja koska haluan, että ilmastokriisi otetaan vakavasti. Olen historiaa opiskellut ihmistieteilijä ja tarkastelen maailmaa rakenteiden ja toimintatapojen kautta, joita kulttuuri, kieli ja ajatusmallit ovat muokanneet. Jotta asioita voidaan muuttaa pysyvästi, myös ajatusmalleja ja toimintatapoja pitää tarkastella kriittisesti.

Linkedin: https://www.linkedin.com/in/mirjakomulainen/
Olen ollut myös mukana tekemässä koulutusta Näkökulmia ihmiskeskeisyyteen.

Tehdään hauskempi ja toimivampi Helsinki

Asun Länsi-Pasilassa perheeni kanssa. Perheeseeni kuuluu puoliso ja kaksi lasta, ja odotan kolmatta lastamme. Ruuhkavuosiarki on omaa arkeani ja yksi vaaliteemoistani onkin perheiden palveluiden saatavuuden ja käyttäjälähtöisyyden kehittäminen. Toimivat ennaltaehkäisevät palvelut säästävät myöhemmin kustannuksia esimerkiksi lastensuojelussa.

Haluan edistää Helsingin kehitystä ihmiset edellä entistäkin hauskemmaksi, toimivammaksi ja kestävämmäksi pääkaupungiksi. 

Ajattelen, että Helsingin tulisi mahdollistaa hyvä ja toimiva arki aivan kaikille asukkaille. Se onnistuu parhaiten silloin, kun valtuustossa on kattava otos erilaisia kaupunkilaisia, eri alueilta ja elämäntilanteista. Ihmislähtöinen Helsinki on hyvä paikka asua, vastuullinen ja perheystävällinen työnantaja, vetovoimainen ja hyvää kaupunkisuunnittelua esittelevä pääkaupunki, jota seurataan myös kansainvälisesti. Elämänlaatu on yksi mittari ihmislähtöisyyden onnistumiselle.